Säsongsstart i Västerås

23 SEP 2013 08:34
BK Rapid i Västerås arrangerade i lördags säsongens första tävling i Mellansvenska Diplomserien.
  • Skapad: 23 SEP 2013 08:34

BK Rapid arrangerade första omgången av Mellansvenska Diplomserien lördagen den 21 september. Från Morgongåva Boxningsklubb deltog ett lag med fyra boxare, där för övrigt debutanten Reza Karimi överraskade och gjorde en mycket bra match.

För två av MBK:s boxare blev det två matcher. Först ut var Alexander Fredriksson i 30 kg-klassen, där Max Pettersson från BS Tor stod för motståndet. Det blev en mycket jämn match där båda presterade mycket bra boxning, men som slutade i en knapp förlust med 2-1 för Alexander. I den andra var det Emanuel Ryttersson, Hallstahammar, som stod som motståndare. Också här blev det en snöplig 2-1 förlust, trots att detta var kanske Alexanders bästa match någonsin med ett rörligt fotarbete och snabba attacker från bådas håll.

Marcus Eversdijk fick också han 2 matcher. I sin första ställdes han mot svenska mästaren Hampus Broman från BS Tor, en 4 kg tyngre motståndare med 70 matcher bakom sig. Detta till trots stred Marcus bra, domslutet klara 3-0 till en välskolad Kumla boxare. Nästa match var det Alvaro Debski från hemmaklubben som stod för motståndet. Detta blev en match där Rapid-boxaren hela tiden sökte sig in på halvdistans för att slå krokar. Dock var Marcus betydligt mer skolad och neutraliserade motståndarens attacker genom bestämd boxning över tre ronder. En klar 3-0 seger för Marcus.

Erik Johansson fick också han möta en betydligt tyngre motståndare, Alex Rydin från Örebro BK, som för övrigt förlorade i SM-finalen i 60 kg-klassen mot Morgongåvas Daniel Backman, med andra ord en rutinerad och stark boxare. Här förlorade Erik med 2-1, inget att säga om. Han hade rond 2 och 3 jämna men förlorade på inledningsronden. Dock en mycket bra genomkörare för Erik.

Daniel Backman imponerar allt mer, nu stod Albert Yonsyan Bk Rapid för motståndet. Här var Daniel allt för överlägsen sin trots allt rätt duktige motståndare. Rapidaren slog desperata slag, som Daniel enkelt genomskådade. "Har ju gått en del hårdare sparringar nu inför min debut i poängmatcher, så jag fick koncentrera mig på att slå lätt" sa Daniel efter matchen.

MBK hade som sagt också en debutant i Reza Karimi. Han mötte Hallstahammars Elias Engman, en duktig kille som enligt uppgift snart skall debutera i sk riktiga matcher. Här blev det till slut en klar 3-0 seger för Reza, efter 3 bra genomförda ronder, "Jag var hemskt nervös, var min första match, och ibland blev jag för ivrig, men när jag lugnade mig och genomförde taktiken riktigt, var det inga problem" sa en glad Morgongåvaboxare efter matchen.