Morgongåva BK på besök i huvudstaden

10 FEB 2013 19:57
Djurgården IF hade invigning av sin nya boxningslokal igår, 9 februari 2013. Tre boxare från Morgongåva BK var där.
  • Skapad: 10 FEB 2013 19:57

Morgongåva BK hade tre boxare med i lördagens tävling på Stockholms stadion, där Djurgårdens IF genomförde en klubbtävling.

Erik Johansson ställdes mot flerfaldige svenske mästaren Samer Tabal från Hammarby. Erik gjorde en mycket bra insats m
ot en snabb motståndare. "Han var troligen den bästa jag mött hitills, och definitivt den snabbaste" sa Erik efter matchen. Det blev tre jämna ronder där Samer till slut stod som segrare.

Jakob Eriksmark fick också han möta en Hammarbyboxare, Erik Norden i 66 kg klassen. Detta blev en mycket bra match där Jakob var den bättre i alla tre ronderna. Jakob har en fysik som gör att han kan "gasa" över tre ronder. Helt klart har MBK en rad duktiga ungdomsboxare som det blir intressant att följa under årets diplomboxnings-SM i början av april.

Malena Hede hade att möta 2008 års svenska mästarinna samt det årets nordiska mästarinna Joanna Ekedal från BK Dalen i Stockholm. Joanna är för övrigt proffsboxaren Mikaela Lauréns träningskamrat och en mycket rutinerad boxare. Efter en jämn första rond gör Malena kanske sin absolut bästa rond i karriären under rond två. Hon ökar tempot och trycket, vilket gör att matchbilden förändras totalt. Dalenboxaren väljer att dansa bakåt och stanna upp och kontra. Endast vid ett par tillfällen gick Malena på denna fälla. Det här var helt klart en av Malenas bästa insatser hittills och hon visade att hon blir att räkna med under årets senior-SM i Karlstad i mitten av april. "Finns en del att jobba på", analyserade Malena efter matchen, "jag måste komma närmare utan att bli träffad i min offensive".