Rapport från Mellansvenska mästerskapen 2013-05-18

19 MAJ 2013 16:39
En stark avslutning på säsongen!
  • Skapad: 19 MAJ 2013 16:39

I helgens Mellansvenska mästerskap fanns tre boxare från Morgongåva Boxningsklubb med i startfältet.

Tobias Harela i seniorernas 81 kg klass har tidigare provat på olika kampsporter, och även nu boxning där han tränat på bra och visat talang och ambition på träningarna. "Jag var rätt nervös inför matchen, väl inne i ringen lossnade det, men inte helt nöjd själv, var helt klart det tuffaste jag provat på hitills" var "Tobbes" kommentar efteråt. För motståndet stod Anthony Ossandon, från Djurgården. Två hårdslående grabbar där det kom att bli en match med många ansikten och växlingar. Båda började lite försiktigt med mycket singelslag. Efter första ronden, fick "Tobbe" order om att slå fler slag i serierna. Detta resulterade i att han blev mycket överlägsen och hade Djurgårdaren nere för räkning. Tyvärr spände sig "Tobbe" i sina ambitioner att få avsluta matchen tidigt. Rond tre kommer Anthony tillbaka och vinner klart mot en trött Morgongåvaboxare. En bra avslutning dock av ronden, men det räckte inte. Det blev en knapp 2-1 förlust men en debut med mersmak. "Helt klart finns det potensial i Tobbe att bli en av de bästa i Sverige inom en 3 års period, han har rätt inställning och har en ödmjuk inställning till sin sport" sa tränaren Kermith Fredriksson efter analys av matchen.

Erik Johansson i diplomklassen 57 kg vann först sin semifinal mot Viktor Nordmark från Rinkeby. Det var en match där Erik hela tiden hade koll på sin motståndare. "Kul med Erik, han har hela tiden koll på sin motståndare, och trots han blir pressad är han hela tiden kylig" analyserade tränaren Kermith Fredriksson efteråt. "En helt ok match, behövde inte ta ut mig fullständigt, kände jag hade koll ändå" sa Erik efter matchen. I finalen väntade så en Djurgårdare vid namn Ajat Sabitov. Han är liksom Erik bland de 5 främsta i landet, med andra ord en tuff motståndare. Ajat har för övrigt gästat Morgongåvaklubben och deltagit i träningsläger i Morgongåva. "Visste hur Ajat boxas, men kom inte igång inledningsvis i matchen, benen känndes alldeles stumma" sa Erik efter matchen (som gick av stapeln bara en timme efter Eriks första match). Erik låg under efter 2 ronder, knappt men ändå till DIF:s fördel. Här visade Erik upp moral och vinnarskalle, då han i rondpausen bestämmer sig för en annan taktik samt att vinna matchen. Han gör en otrolig 3:dje rond och dominerar ronden. Detta räckte för att vinna en knapp 2-1 seger. Otroligt starkt att komma igen, finna en "överväxel" som överraskade många runt ringside. Mellansvensk mästare 2013 blir den hitills främsta meriten för Erik.

Daniel "Batman" Backman i 60 kg klassen, gick till en direktfinal i diplom klassen. Salah Abdala från Tensta BK stod i andra hörnan. Tenstaboxaren var en mycket bra tekniskt kunnig motståndare. Här var han dock numret för liten mot MBK:s "Batman" som när han behövde bara ökade tempot genom smarta slagkominationer samt utnyttja sitt fina fotarbete. "Var lite ovant att möta någon som var längre än mig, kommer inte ihåg när det hände sist, men kul att få bli Mellansvensk mästare och Svensk mästare samma säsong" sa Daniel efter matchen. Han kan blicka tillbaka på en mycket lyckad säsong.

För Morgongåva boxarna är det nu sluttävlat för denna säsong. Nu är det uppbyggnadsträning 6 gånger i veckan fram tills första lägret i slutet av juni. Säsongen drar igång med matcher i början av september, men kommer att föregås av en rad läger och tränings matcher.