Hektisk helg för MBK:s boxare

03 FEB 2013 14:50
Februari månads första lördag innehöll mycket boxning för MBK.
  • Skapad: 03 FEB 2013 14:50

Morgongåva BK hade en hektisk dag med sina boxare. De yngre var med i sjätte omgången av Mellansvenska diplomserien i Kumla, och klubbens A-boxare deltog i BK Tigers gala i Västerås.

På Västeråsgalan ställde klubbens SM-aspiranter upp. Klubbens landslagsboxare
Sahla Nazar Taha gjorde comeback mot Nyköpings Emal Khan. Salle, som varit knäskadad sedan slutet av september och bara haft 1 månads boxningsträning som visserligen sett bra ut, gjorde här inte en av sina bättre insatser. Vinst visserligen, men inte ens det kunde få Salle att känna sig nöjd med insatsen. "Fötterna satt fast i marken, slagen kom inte när de skulle, inget stämde" var Salles kommentar efteråt. Och ett vant öga kunde konstatera att en hel del "ring-rost" fanns.

Malena Hede visade varför hon är rankad som nr 1 i 69-kilosklassen i Sverige. Jenny Johansson (BK Stöten Falun), hade inget att sätta emot när Malena ökade tempo och intensitet. Jenny, som är en habil boxare med en hel del meriter, orkade bara med Malenas tempo i en rond. Efter en minut i tredje ronden valde domaren att avbryta matchen efter att en räkning delats ut. "Jag hade hoppats på fyra ronder och att Jenny orkat hänga med. Nu siktar jag in mig på nästa helg, är inbjuden att tävla på Djurgårdens tävling på Stadion, där jag är lovad tufft motstånd" sa Malena direkt efter matchen.

Emelie Wahlström var sist ut av MBK:arna denna afton. Hon ställdes mot Pamela Chamy, Eskilstuna. Detta blev en mycket jämn och tät match där Emelie stod som vinnare med domarsiffrorna 2-1 efter fyra mycket jämna ronder. Emmy var nöjd med matchen. "Efter alla skador och sjukdomar känns det skönt att över huvud taget kunna tävla igen. Vet att jag kan bättre, men utifrån var jag står idag är jag nöjd med insatsen" sa Emelie i en snabb summering.

Mathilda Willner från Tärnsjö BK var också med på tävlingen. Hon mötte hemmahoppet Rebecca Sundström. Det blev en mycket jämn kamp där hemmaboxaren till slut vann med 2-1, i en match som lika gärna kunnat ha en annan vinnare.

I sjätte omgången av Mellansvenska diplomserien ställde MBK upp med sex boxare samt Tärnsjö BK med en.
Marcus Everdijk fick denna dag gå två matcher. Först var det Leith Oukla (Uppsala IF) som stod för motståndet. Marcus var lite spänd inför sin comeback, men dominerade alla tre ronderna eftertryckligt. Matchen slutade med en klar 3-0 seger till MBK:aren. Jemie Sveniert (Tidaholm) stod som nästa motståndare. Här växte Marcus genast in i matchen och visade prov på snabba slagserier och skicklighet att styra sin motstånadre i en av dagens bästa matcher. En klar 3-0 seger till Marcus som skall vara mycket nöjd med sin insats.

Alexander Fredriksson fick gå upp i 36 kg klassen, mot sin normala viktklass 30 kg. Han mötte arrangörsklubben BK Tor:s William Sviden. Det blev tre jämna ronder, men hemmaboxarens längd o tyngd blev avgörande. Tekniskt sett blev det trots förlust ett fall framåt för Alexis.

Tärnsjö BK:s Dennis Hemmingsson i +86 kg är en riktig talang. Han har ett stort hjärta och är en riktig kämpe. Han fick denna dag gå två matcher mot rutinerat motstånd. Det blev förlust i första matchen mot Bilal Osman (BK Kelly), samt förlust med 2-1 i en mycket jämn match mot Hallstahammars Adrian Ahmetaj där Dennis kom igång riktigt bra i de två sista ronderna. En bra insats av Dennis trots förlusterna.
Daniel Backman har utvecklats till en tekniskt och taktiskt mycket skicklig boxare. Med sin längd och fantasi gör han förflyttningar och sätter in sina träffar med precision. Också Daniel gick denna dag två matcher. Den första mot Linus Lautman (BK Kelly), som trots stort viktövertag, aldrig kunde utnyttja detta. Alla tre ronderna till Daniel, som aldrig stod kvar när den starkare Kelly boxaren kom framåt i sina attacker. I andra matchen stod Jonatan Sawaia (BK Rapid) för motståndet. Rapidaren förmådde aldrig riktigt att ge Daniel en riktig kamp om segern, därtill var MBK:aren allt för tekniskt skicklig. Daniel kanske gjorde en av sina allra bästa matcher med stor variation i fotarbete och slagserier.

Erik Johansson i 57-kilosklassen har under vintern växt fram och fått en riktig "vinnar-skalle". Han ställdes mot Norrköpingkluben NBK Akilles rutinerade Adam Pettersson. Detta blev en mycket bra match med två tekniskt mycket bra boxare, dock med Erik som den som visade upp bästa attacker med avancerad teknik, genom att finna vinklar in på sin motståndare. Eniga domare och en av dagens bästa matcher med vinst till Erik, som var nöjd med sin instats.

Till MBK:s träningslokal har det kommit allt fler tjejer som vill prova på boxning. Två av dessa var med denna dag i Kumla. Michelle Tofters ställdes mot Moa Carlbom (Sunne BK). Detta var MBK-tjejens allra första match som visserligen slutade i förlust men efter en lite försiktig första rond tog hon allt mer för sig. Rond två och tre var helt jämna med bra teknik i gardering, grundslag samt fotarbete, vilket bådar gott inför framtiden. "Var lite läskigt i början, men sedan släppte det och jag är nöjd med sista delen av matchen" sa Michelle efteråt.

Miranda Marttila fick möta tuffa Hannah Mohamed (Örebro BK). Örebrotjejen vinner första ronden. Miranda visade upp en härlig inställning, bytte taktik och bestämde sig tidigt vad hon skall göra under resten av matchen, hennes tveksamhet var som bortblåst. Det hela blev en jämn historia med Miranda som segrare med 2-1.