Rapport från Kermith

30 JAN 2013 08:05
En välfylld sparringhelg ger gott hopp om framtiden!
  • Skapad: 30 JAN 2013 08:05

Lördagen den 26:e januari var MBK:s "Salle" Nazar Taha inbjuden att vara med på en sparring i samband med att Sveriges domarelit samlats på Bosön för att ha genomgång av nya regler som kommer att användas från och med nästa säsong. "Salle" fick sparra mot Anthony Yigit, Sveriges mest meriterade boxare idag (Anthony förlorade knappt i åttondelsfinal mot världstvåan från Ukraina, med endast 1 poäng). Detta blev en mycket sevärd sparring över 3 ronder.

Under söndagen samlades BK Falken, Tärnsjö BK, Tierps BK, Bålsta BK samt MBK:arna för två sparring pass i Morgongåva. Här fick alla boxare möjlighet att testa formen inför kommande tävlingar. "Salle" hade sin bästa sparring på ett och ett halvt år. Hans "problem-knä" märktes inte av, nu satt vridningar och fotarbete som det skulle. En otroligt skön känsla för "Salle" och kan han bära med sig den känslan han hade under sparring in i matchsituation, kommer det att bli en mycket trevlig vår vi går till mötes. Också många av de överiga MBK:arna utmärkte sig, ser mycket positivt ut gällande matchboxare!