Nya framgångar för MBK-boxare

21 OKT 2013 10:44
Det gick bra för Malena Hede i Draken Cup i Sundsvall den gångna helgen.
  • Skapad: 21 OKT 2013 10:44

Sundsvalls BK arrangerade i helgen "Draken cup" i boxning, där Morgongåva BK:s Malena Hede deltog. Det var en laddad Malena som klev in i ringen för att möta IFK Umeå:s starka boxare Erika Lundström i 75 kg klassen. Erika har ett brons från SM i våras och boxade då i 69 kg klassen, vilket ju är Malenas viktklass också normalt. Malena har dock inför denna säsong funderingar på att kliva upp i OS-klassen 75 kg. (Vid OS tävlar damerna i 3 viktklasser, varav 75 kg är en.)

Malena startade matchen utmärkt, snabba rörliga fötter och rörlighet i sidled när den starka motståndaren var på väg framåt. "Det mesta vi jobbat hårt på under sommaren och hösten satt nu i match, vilket är lovande. Malena har jobbat hårt på att få en bättre gard, nå ut med slagen sista centimetrarna, och öka rörlighet i höft och axelparti, detta fungerade mycket bra nu" sa en nöjd Kermith Fredriksson efteråt.

"Jag är nöjd med min instats, höll hela tiden fokus på min egen boxning utan att fundera över olika situationer i matchen, allt flöt på, var så himla kul när saker sitter där som man tränat på under en längre tid. Nu är det bara att fortsätta fokusera, bygga på det som fungerade. Till SM i Göteborg till våren skall jag vara på topp" sa en glad Malena efter matchen.