Mattias Minne i Timrå 1-2 mars 2014

03 MAR 2014 15:15
Morgongåva Boxningsklubb vann ingen final i Timrå, men kammade hem ett stipendium genom Erik Johansson.
  • Skapad: 03 MAR 2014 15:15

Morgongåva BK deltog med tre boxare på helgens turnering i Timrå 1-2 mars 2014. Turneringen "Mattias minne" är som namnet antyder en minnesturnering för landslagsboxaren Mattias Ivarsson. Han dog i en bilolycka 1990 på väg till träningen. Under turneringen delas också ut två stipendier: det ena till en boxare i juniorklassen och det andra till en i ungdomsklassen. Kriterierna är inte bara att man ska vara en bra boxare, utan också en god kamrat, förebild för andra samt att man tar sina studier på allvar. Juryn fann att Morgongåva BK:s Erik Johansson var den i ungdomsklassen som bäst passade in på de kriterier som gäller. En liten tröst för Erik, då han strax innan knappt förlorat mot Hasem Mohammed, Öbacka BK, i 60 kg-klassen med 2-1. Erik såg mycket stark ut i första ronden, hade klart de tydligaste träffarna mot den tuffe Öbackakämpen. Nu orkade inte Erik stå emot helt fullt ut, spände sig en aning och förlorade med knapp marginal denna match. Erik visade dock prov på att han "lämnat diplomboxningen bakom sig",( i diplom matcher får man inte använda fysisk styrka), men måste lära sig använda styrkan utan att spänna sig vilket är en svår konst.

Marcus Eversdijk i ungdom 48 kg fick möta silvermedaljören i Norrlänska mästerskapen i år, Anton Sund, Sundsvalls BK, en trots sin ringa ålder relativt rutinerad boxare. Marcus var den starkare av de två, och trots att han tröttande i tredje ronden stod han hela tiden pall för attackerna och placerade fina kontringar, samt bra attacker som gav utdelning. Slutresultatet blev 2-1 till Marcus efter en mycket bra match. I finalen stod BK Rapids (Västerås) Alvaro Debski för motståndet. De båda känner varandra sedan sin diplomboxningstid. Marcus började lite lojt, men växte allt mer in i matchen. Också här blev det en 2-1 match, dock förlust för Marcus. Marcus får träna på och får chans på en returmatch 21-23 mars, då Morgongåva BK arrangerar nybörjar mästerskapen i Morgongåva.

Alexander Fredriksson, klubbens diplomboxare i denna tävling, fick denna gång hoppa upp några viktklasser för att få match. I 36 kg-klassen fanns hemmahoppet Ahmed Asenbayev . Alexander boxades mycket bra, vid några tillfällen blev han dock "fast i golvet" när motståndaren attackerade. En jämn match och här blev det också 2-1 för hemmaboxaren. Lite snöpligt, dock tog "Alexis" det hela med ro: "Jag är nöjd med min insats, det betyder mer än en vinst!" Kloka ord från en 10 åring!