Framgångsrik dag för MBK:s boxare

06 OKT 2013 13:07
Lördagens tävling i Mellansvenska Adidasserien blev en bra dag för Morgongåva BK.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:51

Morgongåvas boxare gjorde mycket bra ifrån sig i lördagens omgång av Diplomserien som klubben stod som värd för. "Jag är mycket glad och stolt över våra boxare, de presterade på topp" säger tränaren Kermith Fredriksson.

Först ut i 30 kg klassen var Alexander Fredriksson som hade revansch att utkräva på sin motståndare Max Pettersson från BS Tor (Kumla) . Precis som förra gången de möttes blev det jämt. "Alexis" var den som visade upp ett bättre fotarbete och bättre tempo i boxningen. Nu blev det en 3-0 seger efter tre jämna ronder.

Alexis131005

Reza Karimi i 60 kg klassen är en boxare som snart kommer att debutera i så kallade riktiga matcher (diplomboxning är en teknik bedömning). Han visade sedan sin förra match att han gått framåt overhört mycket, en klar 3-0 seger mot Samuel Andersson från Hallstahammar.

I 57 kg klassen var Erik Johansson uppe i 2 matcher, först mot Oscar Lööw Åberg Bålsta BK. Bålsta boxaren är Svensk mästare i klassen, så det var en mycket rutinerad motståndare Erik hade att möta. Nu blev det 3 rafflande ronder, där Erik tyvärr tidigt fick näsblod, vilket störde honom en del. En jämn match till trots så var domarna eniga i matchen: seger till en duktig Bålstaboxare. I sin andra match var det Uppsala IF:s Nebil Ibrahim som Erik fick möta. Erik gör här sin absolut bästa match i karriären. Segern klar mot en tapper UIF:are som skall ha heder för sin kämpa glöd. "Absolut klart den bästa jag mött hitills, han hade svar på allt jag försökte" sa UIF:aren efter matchen. Erik var nöjd och hemmapubliken nöjda med vad de fick se.

Daniel Backman fick gå upp en klass och möta en Köpingsboxare vid namn Dilber Saliji i 66 kg klassen. Köpingsboxaren är en tuff fighter, men detta bekymrade Daniel föga. Han gick ut och dominerade alla tre ronderna. Helt klart är Daniel mogen för större uppgifter, men troligen ligger flera år av tandoperationer och väntar på honom. Detta kommer troligen att stoppa upp boxnings karriären några år för honom. Lite abrupt slut på en mycket lovande karriär, men Daniel skall försöka hålla boxningen igång så gott det går, dock utan matcher.

I dagens tyngsta klass 69 kg var det så Jakob Eriksmarks tur, också här mot en Köpingsboxare, Mustafa Al-bagati. För Jakob var troligen detta sista gången vi såg honom i diplomsammanhang, inom kort kommer han att gå över till riktiga matcher. "Vi har inte bestämt riktigt när Jakob skall debutera, det är ett stort steg, vill att han skall slipa på formen lite till innan det blir dags" kommenterade Kermith Fredriksson efter matchen, som Jakob dominerade och vann med klara 3-0.

En grym uppvisning av Morgongåvas boxare som visade upp sig för en relativt stor publik. För många var det första gången att se boxning live, och publiken imponerades av MBK:s boxar gäng.