Boxningsgalan 2013-11-02

05 NOV 2013 20:27
Boxningsgalan i lördags blev en trevlig och framgångsrik tillställning.
  • Uppdaterad: 06 MAR 2014 08:16

Inför Morgongåva BK:s boxningsgala lördagen den 2:a november "One day of boxing" hade man sett fram emot hemmahoppet Malena Hedes utmaning mot BK Falkens (Gävle) My Holgersson. Tyvärr "knockades" Malena redan innan av ett virus, med feber och sängliggande tvingades hon avboka matchen.

BK Rapids tuffa nykomling Elin Cederos tog matchen med kort varsel och gav My en härlig match, där oeniga domare kom fram till ett 2-1 domslut. Fyra härliga fartfyllda ronder av hårt tempo bjöds publiken på. My fick för övrigt pris som bästa damboxare.

Priset för bästa herrboxare gick till IF Linneas Ashkan Ghahramani som bjöds på hårt motstånd från Tensta BK:s Johannes Vinasco i 69 kg-klassen. Johannes har en härlig fighterinstinkt, och har i år utvecklat sin boxningsteknik och sitt taktiska kunnande. Ashkan bjöd publiken på tekniska finesser och strålande boxning i kanske dagens bästa match.

Som bästa diplomboxare fick Upsala IF:s Leith Oukla ett välförtjänt pris.

Diplomboxningen innehöll mycket bra boxning i de 14 matcherna som avverkades. Där fick också hemmaklubben två segrar genom Marcus Eversdjik och Alexander Fredriksson.

I matchboxningsringen hade hemmaklubben tre man uppe, varav två debutanter i Erik Johansson ungdom 57 kg och Jakob Eriksmark ungdom 66 kg. Robin Eriksson, normalt i 69 kg, fick gå upp i 75 kg, och möta tuffe Mostafa Ahmadi (BK Rapid) som blev svensk nybörjarmästare i våras. I denna match hade han dock inte mycket att hämta mot en laddad Robin Eriksson. "Var snart 6 år sedan jag gick en match" sa Robin direkt efter "känndes lite pirrigt, men ju mer matchen led, desto kallare blev jag att läsa av motståndaren och då var han inga problem, skall försöka kvala in på SM i vår i 69 kg". Robin, som tidigare var tränings kamrat med fd MBK:aren Salah Nazer Taha ,numera i Upsala IF-tröjan, kommer säkert att få blickarna på sig framöver.

Erik Johansson i 57 kg-klassen förlorade efter 3 jämna ronder mot Hasem Mohammed Öbacka BK, i sin debut i riktiga matcher. "Blev trött i andra ronden, var tufft men kul, blir jag lite kallare i trängda situationer tar jag en sådan kille" sa Erik efter matchen. Han ska trots allt vara nöjd med sin debut.

Jakob Eriksmark i 66 kg klassen ställdes mot den långt mer erfarne Philip Kristiansen Tranås BK. Båda boxarna "kände" lite på varandra i första ronden. Efter denna lite passiva inledning tar Jakob kommandot, sätter två tunga kroppsslag med bakre hand, söker sig in på halvdistans och håller motståndaren under hårt tryck. Efter 1 min och 30 sekunder väljer så Tranåsboxaren att ge upp. "Hade fina träff i närkampen mot kroppen, kände att de tog hårt på honom, men blev förvånad att han gav upp så snart" sa Jakob i en första kommentar och fortsatte med "kändes väldigt kul att gå upp, förut har jag varit nervös och kännt stress, men nu när det verkligen gäller, då kände jag mig bara lagom laddad".

Totalt fanns 20 klubbar på plats i Morgongåva denna dag, från Härnösand i norr till Tranås i söder. I stora ringen avklades 16 matcher med många blivande SM boxare uppe.