Nyheter från SF

Som ett led i SBF:s arbete med damboxningens utveckling så bjuder SBF nu in kvinnliga boxare till en träningsdag på fyra olika platser i Sverige: i Höllviken och Härnösand den 21 november samt i Borås och Stockholm den 22 november.

Svenska Boxningsförbundet vill inför Senior-SM i Gävle 30/10-1/11 förtydliga några saker gällande bland annat publik, tider för SM samt länk till webbsändning. Se nedan artikel för information.

Svenska Boxningsförbundet inbjuder härmed anslutna föreningar att ansöka om att arrangera Diplom-SM 2021. Arrangemanget gäller för diplomkategorier och åldrarna 10-15 år.

18 svenska boxare har varit i Schwerin. Tyskarna bjöd på stor gästfrihet samt professionellt matchat våra boxare i klasserna S-elite, U19, U17 samt U15. Delar av J- och U-Landslaget dam/herr var representerat.

I helgen hölls ett coachseminarium för landslagets coacher. SOK:s Rickard Nilsson samt Coach-utbildare Po Lindvall höll givande seminarier.

Nedan presenteras en lista över de parentationer och pristagare som presenterades vid årsmötet 2020.

Den 18/10 avhölls SBF:s årsmöte 2020. Årsmötet avhandlade verksamhetsåret 2019 och ha på grund av den rådande situationen sedan i mars avseende Corona-pandemin, fått skjutas på framtiden ett par gånger. I helgen genomfördes dock årsmötet i Stockholm.

Det börjar bli dags att söka gymnasieutbildning och möjligheten finns att söka NIU-gymnasie med boxningsprofil. SBF har två godkända NIU-utbildningar - en i Haninge och en i Angered.

Senior-SM i Gävle närmar sig och vi vill här lägga ut en påminnelse om att anmäla er till SM. Sista dag för anmälan är 23 oktober, detta är också sista dag för betalning av anmälningsavgift. Mer information och inbjudan finns här

Under hösten kommer det arrangeras tre domarutbildningar i landet. Här nedan hittar ni mer information om utbildningarna samt vad som gäller beträffande utbildningar under rådande Coronapandemi.

Helgen 10-11 oktober var det så dags för nästa Tränarutbildning Steg I, denna gång i Köping. Även här var intresset för utbildningen högt, trots pandemi och föreskrifter. Sportchef och utbildare Lars Myrberg lämnar följande rapport från utbildningen.

En intensiv höst när det gäller utbildningar står för dörren. Först ut av tränarutbildningarna var Angered den 3-4 oktober. Kursledare Johan Hedengran lämnar följande rapport från utbildningen.

I helgen var Agnes Alexiusson samt hennes tränare Ulf Persson i Zagreb, Kroatien på turnering. Efter mycket bra boxning stod Agnes som segrare i hela turneringen.

Idrottsföreningar och specialidrottsförbund kan ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av coronakrisen för andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet för äldre (65+) har under oktober och november 2020 möjlighet att söka ett verksamhetsstöd för den målgruppen. Mer information finns i artikeln nedan

E-post: info@morgongavabk.se