Nyheter från DF

Upplands Idrottsförbund söker föreläsare och processledare som under tiden 1 januari-31 maj 2018 vill bidra med inspiration till deltagarna i projektet.

Den 20 januari klockan 12-15 arrangeras Fritid för alla-dagen på Fyrishov i Uppsala.

Torsdagen den 8 februari 2018 går Uppsala största idrottsfest, Uppsala Idrottsgala, av stapeln i IFU Arena.

För ungefär ett år sedan började några personer att fundera runt hur man skulle kunna starta en organiserad motocrossverksamhet i Knutby. Ett år senare finns föreningen MCK 4 ALL och i söndags invigdes den nya motorstadion i Knutby.

För bara några år sedan var Älvkarleby IP en slumrande idrottsplats, men i och med projektet Framtidens Idrottsplats är det nu fullt av aktivitet på idrottsplatsen igen.

I måndags fick Sportis i Sävja besök av elitspelare från Uppsala Basket. Ett femtontal barn på fick möjlighet att lira basket tillsammans med Axel Nordström och Temjae Singleton.

Genom så kallade extratjänster har nu föreningar möjlighet att tillfälligt stärka sin organisation och verksamhet och samtidigt erbjuda någon en chans på arbetsmarknaden.

Den 1 november inför vi PDF-fakturering via e-post. För att göra övergången till PDF-fakturering så smidig som möjligt är det viktigt att din/föreningens e-postadress är uppdaterad i IdrottOnline.

Allas rätt att vara med är ett projekt där inkluderingsfrågorna står i centrum. En av föreningarna som deltar i projektet är fotbollsklubben BKV Norrtälje.

Badmintonspelaren Richard Eidestedt, fäktaren Åsa Linde och gymnasten Lina Sjöberg får Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2017-2018.

Upplands Innebandyförbund är ett av tre förbund och 13 föreningar som deltar i satsningen Allas rätt att vara med, en satsning på att att stärka kompetensen i idrottsföreningar- och förbund med anställd personal.

Människors sätt att leva har förändrats och tack vare forskning vet vi mer om hälsa och träning idag än någonsin. Idrotten måste hänga med i utvecklingen och har därför enats om en ny vision. Nu genomgår förbund och föreningar stora förändringar....

Idag har Upplands Fotbollförbund, Upplands Handbollförbund, Upplands Innebandyförbund och Upplands Ishockeyförbund undertecknat överenskommelsen ”Samsyn Uppland”.

Den 10 september arrangerar TV4 GeBortTillSport-dagen – en nationell insamling av sportutrustning i samarbete med Fritidsbanken. Insamlad utrustning i Uppland skänks alltså till Fritidsbankerna i Uppsala, Tierp och Örsundsbro.

I och med föreläsningen om värdskap drar satsningen "Allas rätt att vara med" igång på allvar. Föreläsningen genomförs på Scandic Hotel Nord den 25 september klockan 18:30-20:00.

Här hittar du vår sida på Facebook.

Niklas Sunden, Hallarsjö 401
74493 Runhällen